tips-rad.pngTips & råd

Hur ofta ska man tvätta bilen?
För den som använder bilen varje dag rekommenderar vi att man tvättar bilen med vårt superprogram minst en gång i månaden. Kan man komplettera detta med en bastvätt emellanåt och en lyxtvätt minst 4 gånger per år så har man en ultimat rengöring för sin bil som ger lacken en längre hållbarhet och du får mindre problem med rost.


Vad kan jag göra hemifrån?

Hemifrån kan man enkelt hålla både interiör och exteriör fräsch med hjälp av olika produkter för invändning rengöring, vax, rengöring för skinn, fönstertvätt och annat. Allt detta kan du hitta i vår butik, tveka inte på att fråga oss om råd när det gäller produkter.


Vilka bilprodukter är bra att ha hemma?

Förutom rengöringsprodukter kan det vara bra att alltid ha ett lager med förbrukningsprodukter hemma, såsom spolarvätska och motorolja.


Vilka av de olika programmen ska jag välja?

Vi rekommenderar super- eller lyxprogrammet för dig som känner att du vill prova på våran biltvätt för första gången, men har du några speciella önskemål och funderingar så är du välkommen att fråga vår personal om råd.


Hur skyddar jag lacken ifrån repor?

Att tvätta bilen ofta med en skonsam tvättmetod är grundläggande. Har man en mörk bil, som är de mest känsliga för repor, kan ett borstlöst alternativ vara bra – men nackdelen är att det är svårt att få bilen helt ren istället. Bilen bör också vaxas minst 2 gånger per år, om man inte har en Ditec Lackkonservering.

Andra matnyttiga och enkla tips är att undvika att köra emot buskar, att inte parkera för nära andra bilar och att överlag vara försiktig då man öppnar dörrarna – med risk för repor av naglar.
Vintertid ska man också försöka att undvika att borsta av all snö ifrån lacken, då snön drar med sig smutspartiklar som kan repa lacken. Fågelsmuts och löv ska tvättas bort omedelbart då det kan fräta på lacken, likväl som mygg och knott med mera. Men i största helhet, håll bilen ren och vaxad och var försiktig i all kontakt med lackytan. Tvätta hellre en gång för mycket än för lite.


Öppettider:
Vardagar           08:00-19:00
Lördag-Söndag 09:00-17:00

Vi har över 25 års
branscherfarenhet
och håller oss ständigt ajour
med ny teknik.

cwc_aaa.png

Car Wash Center AB
Björnövägen 2
721 30 Västerås

Tel: 021 - 14 45 75
info@carwashcenter.se